Πολυάννα-Ελεάνορ Πόρτερ - BookLoverGR

Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Πολυάννα-Ελεάνορ Πόρτερ

Το βιβλίο που λάτρεψαν πολλές γενιές παιδιών!
H μικρή Πολυάννα μετά τον θάνατο των γονιών της πηγαίνει να ζήσει με την πλούσια θεία της, την αυστηρή και ψυχρή δεσποινίδα Πόλυ, στο Βερμόντ. Η μικρή ηρωίδα, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, παραμένει αισιόδοξη και επιλέγει να βλέπει τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων. Φέρνει μαζί της αυτό που αποκαλεί «το παιχνίδι της χαράς», που της είχε μάθει ο πατέρας της. Κάθε φορά που παίζει αυτό το παιχνίδι νιώθει χαρούμενη και θετική απέναντι στις αντιξοότητες της ζωής.

 Η μεταδοτική χαρά της Πολυάννας εξαπλώνεται σε ολόκληρη την πόλη, αλλά δεν έχει καμία επίδραση στη θεία της. Ώσπου συμβαίνει κάτι που θα θέσει σε κίνδυνο την ικανότητα της ίδιας της Πολυάννας να είναι αισιόδοξη και χαρούμενη.

 Η Πολυάννα θεωρείται ένα κλασικό έργο της λογοτεχνίας για παιδιά, ενώ το όνομα της ηρωίδας του βιβλίου είναι συνώνυμο πλέον της αισιοδοξίας. Με συναρπαστική πλοκή και θετικό μήνυμα, η Πολυάννα αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους τους ανθρώπους, ώστε να μην το βάζουν κάτω στη ζωή.

Για παιδιά  8 ετών και άνω

 Σειρά: Γαλάζια Βιβλιοθήκη

%ce%ad%ce%bb%ce%b5%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%81-%cf%80%cf%8c%cf%81%cf%84%ce%b5%cf%81-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1

Η Ελεάνορ Χόντγκμαν Πόρτερ (19 Δεκεμβρίου 1868–21 Μαΐου 1920), σπουδαία Αμερικανίδα μυθιστοριογράφος,  γεννήθηκε στο Λίτλετον του Νιου Χαμσάιρ.

Αφού φοίτησε σε σχολεία της περιοχής κι έκανε ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι, συνέχισε τις σπουδές της στο Κονσερβατόριο της Νέας Αγγλίας κι έλαβε μέρος σε διάφορα κονσέρτα γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία ως τραγουδίστρια. Αργότερα στράφηκε στη συγγραφή βιβλίων. Το 1892 παντρεύτηκε τον Τζον Λάιμαν Πόρτερ και μετακόμισε στη Μασαχουσέτη.

Η Πόρτερ έγραψε κυρίως λογοτεχνία για παιδιά. Από τα πιο επιτυχημένα βιβλία της είναι τα Miss Billy (1911), Miss Billy's Decision (1912), Miss Billy Married (1914), Just David (1916), The Sunbridge Girls at Six Stars Ranch (1916), Cross Currents (1907) και The Turn of the Tide (1908). Το πιο γνωστό μυθιστόρημά της είναι η Πολυάννα (1913) και η συνέχειά του Η Πολυάννα μεγαλώνει (1915). Σε αυτά τα βιβλία η συγγραφέας μάς ξεναγεί στον κόσμο της αθωότητας ενός παιδιού, του οποίου η θετική ενέργεια έχει τη μυστική δύναμη να απαλύνει και τις πιο θλιβερές κοινωνικές και προσωπικές καταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου