Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Ο μεγάλος νικητής", εκδ. Σαββάλας


Είναι τόσο απολαυστικό όταν έχει διαβάσει το παιδί ένα βιβλίο και μετά να σου συζητάει για το τι έχει διαβάσει, για το τι συμπέρασμα έχει βγάλει από την ιστορία και να δηλώνει πως του άρεσε! Όπως η μικρή μας BookLover ετών 7!


"Ο μεγάλος νικητής", βιβλίο της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη, έχει στόχο την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης του παιδιού. Είναι μέρος σειράς ιστοριών, δοσμένες με πολύ απλό τρόπο, με σκοπό να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση του παιδιού, δηλαδή να μπορέσουν τα παιδιά να μπουν και να κατανοήσουν την θέση του άλλου. Παράλληλα όμως, να γνωρίσουν και τα δικά τους συναισθήματα και να τα διαχειρίζονται.




Η εικονογράφηση είναι υπέροχη, με καθαρά χρώματα και πλούσια, που σε πολλές σελίδες πιάνει από  άκρη έως άκρη. Ενώ το κείμενο έχει παιχνιδιάρικη γραφή και αλληλεπιδρά με την εικόνα. Το παιδί κεντρίζεται με τις εικόνες, τα χρώματα και την ιστορία! Το προτείνουμε και για μικρότερα παιδάκια, από 4 ετών, μαζί και με την συμμετοχή σας, των γονέων δηλαδή, μπορείτε να αξιοποιήσετε ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

Η μικρή μας λοιπόν BookLover μας είπε επί λέξη για τον "μεγάλο νικητή"...

"Η ιστορία μιλάει για ένα ψαράκι, τον Πλάτωνα, ο οποίος ήταν διαφορετικός από τα άλλα ψαράκια και ήταν μόνο του. Τελικά, πήρε μέρος σε έναν αγώνα και κέρδισε και όλοι έγιναν φίλοι του. Δηλαδή, πίστεψε στον εαυτό του."

Περίληψη...

Στο θαλάσσιο λούνα παρκ γίνεται διαγωνισμός και όλα τα ψάρια τρέχουν να πάρουν μέρος. Το καθένα πιστεύει ότι έχει ή μπορεί να κάνει κάτι εξαιρετικό. Μόνο ο Πλάτωνας δε δηλώνει συμμετοχή. Σκέφτεται πως είναι ένα συνηθισμένο ψάρι που δεν μπορεί να κάνει τίποτα σπουδαίο. Όταν όμως ένας τρομερός καρχαρίας απειλεί τους φίλους του, ο Πλάτωνας κερδίζει το μεγαλύτερο βραβείο. Πώς έγινε αυτό;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια