Looking For Anything Specific?

Header Ads

Προτάσεις για junior BookLovers 4χρονών


Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν μας λέτε πως τα παιδάκια σας διαβάζουν βιβλία και αναζητάτε νέα βιβλία για να τους δείξετε. Εδώ, θα βρείτε μερικές προτάσεις για μικρούς booklovers 4 χρονών.

Αυτή η ηλικία είναι δύσκολη, γιατί σε αυτήν την ηλικία που δεν έχουν ακόμη την άνεση της ανάγνωσης, θαμπώνονται περισσότερο με τις εικόνες και τις όποιες ίσως δραστηριότητες που προσφέρει το εκάστοτε βιβλίο. Μέσα από αυτά, ανακαλύπτουν και απορροφούν τις πληροφορίες και τα διδάγματα της ιστορίας. Φυσικά, η δική σας συμμετοχή είναι απαραίτητη σε όλο αυτό. Κάποιες από αυτές τις προτάσεις είναι από την βιβλιοθήκη μας και κάποιες από το βιβλιοπωλείο Παντογνώστης!

Οι επιλογές είναι πραγματικά άπειρες.



Η αγαπημένη σειρά του Τριγωνοψαρούλη, του Βαγγέλη Ηλιόπουλου από τις εκδόσεις Πατάκη, θα σας κρατήσει σίγουρα πολλά απογεύματα συντροφιά με τις περιπέτειές του και τα παιχνίδια που θα βρείτε στα βιβλία.


Η σειρά Συναρμολογώ τα οχήματα, περιλαμβάνει τα οχήματα διάσωσης, μεταφοράς και οικοδομής από εκδόσεις Σαββάλας. Στην συσκευασία περιλαμβάνονται μαγνητικές ρόδες που συναρμολογεί το παιδί και αλληλεπιδρά με την ιστορία. Παράδειγμα, στον τίτλο Συναρμολογώ τα οχήματα διάσωσης, οι κάτοικοι της πόλης έχουν ανάγκη από βοήθεια. Είσαι έτοιμος να αναλάβεις δράση; Συναρμολόγησε τα δικά σου οχήματα διάσωσης! Τοποθέτησε τις μαγνητικές ρόδες και κίνησε το περιπολικό, το ασθενοφόρο και το πυροσβεστικό όχημα με τη μαγνητική λαβή. Γνώρισε τα οχήματα διάσωσης και τους οδηγούς τους, φτιάξε τις δικές σου ιστορίες και γίνε εσύ ο οδηγός!


Αυτήν την σειρά την αγάπησα πολύ! Τα δικαιώματα του παιδιού, των εκδόσεων Μεταίχμιο, είναι μια εκπαιδευτική σειρά που την γνωρίσαμε από την δανειστική βιβλιοθήκη του νηπιαγωγείου μας! Σε κάθε βιβλίο παρουσιάζεται μία από τις αρχές της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Μέσα από μια απλή και ενδιαφέρουσα ιστορία, το παιδί, με την βοήθεια ενός ενήλικα, μπορεί να κατανοήσει το βαθύτερο νόημα της κάθε αρχής.



Αυτό το βιβλίο το είχαμε δει στην φίλη/blogger twoboysandhope! Θα το βρείτε πολύ διασκεδαστικό και ξεκαρδιστικό! Ο Δινώσαυρος κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη!



Βιβλία δραστηριοτήτων με τα ζώα και την φύση, με πολλά αυτοκόλλητα!


Για την Φιφή και την Φωφώ οι φαντασμένες φάλαινες, έγραψε η Τζίνα Καλογήρου, Aν. Καθηγήτρια Παιδικής Λογοτεχνίας Παν. Αθηνών: «Το βιβλίο κινείται επάξια στην παράδοση της χιουμοριστικής λογοτεχνίας του παραλόγου, πρωτοπόροι της οποίας υπήρξαν ο Λούις Κάρολ και ο Έντουαρντ Ληρ.
Οι καταιγιστικές εικόνες και οι ανεξάντλητες απρόβλεπτες καταστάσεις δημιουργούν μία διασκεδαστική αφήγηση που καθιστά αποτελεσματικότερο τον εκπαιδευτικό στόχο του βιβλίου».

Για το αν θέλεις να δεις φάλαινα, είναι από τις εκδόσεις Νεφέλη μια από τις πιο αγαπημένες μου για παιδικά βιβλία ...Αν θέλεις να δεις φάλαινα, μην αφήσεις να σε παρασύρουν τα τριαντάφυλλα, οι πελεκάνοι, οι πειρατές...
Έχε τα μάτια σου στη θάλασσα, και περίμενε... περίμενε... περίμενε...



Η άπληστη χελώναέγραψε η Γιώτα Φώτου, kosvoice.gr: Η ιστορία δείχνει την απληστία του σύγχρονου ανθρώπου ο οποίος έχει πέσει στην παγίδα της ανόδου από υλικής άποψης και αγωνίζεται για θέματα που του προσθέτουν βάρη και άγχος, παρά ευτυχία. [...] Η φιλία, η διαφορετικότητα, η απόλαυση των ταξιδιών, η συγχώρεση θίγονται παράπλευρα στο κείμενο. Ευχάριστος, έμμετρος λόγος, με αρκετό χιούμορ. Κάποιες ελλιπείς προτάσεις που μπαίνουν χάρη του μέτρου, συνάδουν με τον παιδικό λόγο, δίνουν στο κείμενο ταχύτητα, ενεργοποιούν τον αναγνώστη.

Ο Ιγνάτιος και η γάτα, Στη χώρα των χαμένων χαρταετών, ανάμεσα σε χιλιάδες χαρταετούς, βρίσκονται και οι μαγευτικοί χαρταετοί του Χάρτινου Ιππότη. Ο ιππότης αυτός έγραφε τα παραμύθια του σε χρωματιστά χαρτιά, τα έκανε χαρταετούς και τους άφηνε ελεύθερους από το παράθυρο της φυλακής του. Σ' ένα από τα μακρινά ταξίδια του ο Ευγένιος έφτασε σ' αυτή την ξεχασμένη χώρα, βρήκε τους χαρταετούς, διάβασε τα παραμύθια και τώρα θ' αρχίσει να τα λέει και σ' εσάς.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Πολυ ωραιες προτάσεις Καλη μου!! Καποια απο αυτα δεν τα εχουμε διαβασει!! Και σε ευχαριστώ για την.αναφορά!! Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν και που δώσαμε ιδέες και για άλλα βιβλία!! Εγώ σε ευχαριστώ πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή