Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Το κορίτσι με το χιόνι στα μαλλιά" της Ninni Schulman


Οι συγγραφείς των βορείων χωρών έχουν μια φυσική κλήση προς τις crime stories και η Ninni Schulman μας έδωσε ένα θρίλερ βασισμένο σε αληθινά γεγονότα που έλαβε χώρα στην παγωμένη Σουηδία. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.


Παρόλο που ορισμένες φορές μου φάνηκαν πολύ γνωστά και κοινά τα συγγραφικά τεχνάσματα της Ninni Schulman, οι πολλοί και διαφορετικοί αλλά άκρως αληθινοί χαρακτήρες που παρουσιάζονται, οι ανατροπές που γίνονται στην διάρκεια της ιστορίας, καθώς και το γεγονός ότι βασίζεται σε αληθινά γεγονότα που έλαβαν χώρα το 2001 στο Χάγκφορ, κρατάνε την ένταση και την αγωνία για το πως θα εξελιχθεί η ιστορία μέχρι το τέλος. Διαβάστηκε μέσα σε μία ημέρα.

Η Schulman μας δίνει δυνατούς αληθινούς χαρακτήρες, ανθρώπους της τοπικής κλειστής κοινωνίας του Χάγκφορ και μια γυναίκα πρωταγωνίστρια που θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε γυναίκα της καθημερινότητας, που αποφασίζει να χωρίσει, να μετακομίσει και να μείνει μόνη της με το παιδί της, να ξεκινήσει από την αρχή την καριέρα της ως δημοσιογράφος αλλά και την ζωή της. Σε πολλά σημεία ταυτιστήκαμε μαζί της.

Όπως σε κάθε θρίλερ, έχουμε να κάνουμε με φόνους. Εδώ, παρουσιάζεται και το κοινωνικό φαινόμενο του εμπορίου λευκής σαρκός και γενικότερα η εκμετάλλευση του ανθρώπου σε όποια μορφή. Η Μαγκνταλένα, η πρωταγωνίστριά μας, έρχεται αντιμέτωπη με το παράνομο κύκλωμα, ρισκάροντας την ζωή τη δική της αλλά και του παιδιού της. Είναι διατεθειμένη να βρει τους υπεύθυνους, ακόμη κι αν βρίσκονται μεταξύ των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας. Παρουσιάζεται έντονα και με δεξιοτεχνία ο αντίκτυπος της κοινωνίας, καθώς και οι λόγοι που οδήγησαν πολλούς από τους κατοίκους να ανακατευτούν με παράνομες πράξεις, ο κάθε ένας για τους δικούς του λόγους.

Σίγουρα μια ιστορία που μας βάζει να αναλογιστούμε ότι παρόμοια γεγονότα συμβαίνουν ...ήδη σε πραγματικό χρόνο σε πολλές γωνιές του πλανήτη. "Το κορίτσι με το χιόνι στα μαλλιά" είναι το πρώτο μυθιστόρημα από μια σειρά μυθιστορημάτων με την Μαγκνταλένα την πρωταγωνίστριά μας και σίγουρα μας έπεισε για να διαβάσουμε και τα επόμενα.



Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Υπάρχει στην βιβλιοθήκη όπου κάνω πρακτική αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα να το διαβάσω μέχρι τώρα! Αχ το tbr μου μεγαλώνει τρομακτικά πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είδες? Μεγάλο κακό μας κάνεις χαχαχαχαχ άλλο ένα στην λίστα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή