Looking For Anything Specific?

Header Ads

Οι βιβλιόφιλοι χωρίζονται σε δυο βασικές κατηγορίες!

Οι βιβλιόφιλοι χωρίζονται σε δυο βασικές κατηγορίες! BookLover


Οι βιβλιόφιλοι χωρίζονται σε δυο βασικές κατηγορίες ως προς την αντιμετώπιση τους προς το αντικείμενο. Ποιο αντικείμενο; μα φυσικά τα βιβλία τους!

  1. Έχουμε λοιπόν τους βιβλιόφιλους που δεν αποχωρίζονται τα βιβλία τους ποτέ και για κανέναν λόγο!Και καλά κάνουν εδώ που τα λέμε. Γιατί δεν είναι όλοι συνεπείς ώστε να επιστρέφουν τα βιβλία που δανείστηκαν στον ιδιοκτήτη τους όταν τα διαβάσουν κι ακόμη χειρότερα κάποιες φορές τα βιβλία επιστρέφονται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ότι ήταν όταν δανείστηκαν.
    Συνήθως αυτοί οι βιβλιόφιλοι θα σκαρφιστούν χίλιες δυο δικαιολογίες για να μη δανείσουν κάποιο βιβλίο τους, με τον καιρό θα αλλάξουν θέση στη βιβλιοθήκη και θα την μεταφέρουν σε μέρος μακριά από "αδιάκριτα" μάτια και οι πιο σκληροί ξεκαθαρίζουν από την αρχή τη θέση τους σε όποιον ζαχαρώνει τη βιβλιοθήκη του: "δε δανείζω βιβλία".
    Δεν έχουν άδικο αυτοί οι φίλοι μας.  Θέλουν τα βιβλία τους εκεί. Κοντά τους. Να τα βλέπουν, να τα αγγίζουν, να τα ξεφυλλίζουν. Είναι φίλοι τους και τους φίλους, τους θέλουν δίπλα τους! Μπορεί βέβαια το σπίτι τους να μην έχει επαρκή πιάτα ή ποτήρια αλλά ποιος νοιάζεται; Βιβλία να υπάρχουν στα ράφια!

  2. Εδώ έχουμε τους βιβλιόφιλους που τα βιβλία τους τα θέλουν ταξιδιάρικα πουλιά!
    Να μη στέκονται σε ένα σημείο, να ταξιδεύουν, να φεύγουν, να αλλάζουν χέρια. Γι αυτό τα βιβλία που διαβάζουν είτε τα δανείζονται (και είναι πάντα συνεπείς στον κάτοχο του βιβλίου) ή αν είναι δικά τους τα πουλάνε ή τα χαρίζουν. Αρκεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Πάντοτε όμως κρατάνε τα βιβλία σε πολύ καλή κατάσταση!
    Όταν μπεις στο χώρο τους μπορεί να μη δεις πουθενά βιβλίο αλλά αν ανοίξεις μαζί τους συζήτηση θα δεις ότι έχουν διαβάσει άπειρα βιβλία!
    Θα τους συναντήσεις σε δημόσιες δανειστικές βιβλιοθήκες και σε παζάρια βιβλίων. Θα τους βρεις να πακετάρουν βιβλία και να τα χαρίζουν σε βιβλιοθήκες ή φίλους.

    Σε όποια κατηγορία βιβλιόφιλων κι αν ανήκει κανείς, παρονομαστής είναι πάντα ο ίδιος:  Η αγάπη για τα βιβλία!

Εσείς σε ποια κατηγορία βιβλιόφιλων ανήκετε;;; 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια