Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Η εκδίκηση" Yrsa Sigurdardottir

"Η εκδίκηση" Yrsa Sigurdardottir εκδόσεις Μεταίχμιο
"Νερά έσταζαν από τα ρούχα της πάνω στο χιόνι και άφηναν πίσω της μια υγρή γραμμή, καθώς προσπέρασε το σπίτι του γιατρού, πέρασε και το γεφυράκι και συνέχισε προς το σπίτι....Αυτό ήταν το σπίτι της, τίποτε δεν θα την τάραζε εδώ ποτέ ξανά. Θα φρόντιζε η ίδια γι αυτό".

 Μια παρέα τριών φίλων αποφασίζει να πάει σε ένα ερημωμένο χωριό με σκοπό να ανακαινίσει ένα παλιό σπίτι ώστε να το κάνει ξενώνα. Όταν φτάνουν στο χωριό είναι ολομόναχοι οι τρεις τους. Όσο περνούν οι μέρες όμως αισθάνονται όλο και πιο έντονα την παρουσία κάποιου ακόμη προσώπου. Το πρόβλημα είναι ότι ο καιρός γίνεται όλο και πιο άσχημος, τα τηλέφωνα τους δεν λειτουργούν, τίποτα από τις επισκευές δεν πάει καλά, η βάρκα που θα τους μεταφέρει πίσω στον πολιτισμό αργεί να φτάσει, οι τρεις τους έχουν μυστικά που θέλουν να κρύψουν και κυρίως δεν είναι μόνοι τους σε εκείνο το τρομακτικό μέρος κι αυτή η τέταρτη παρουσία δε θέλει σίγουρα παρέα.
Στο απέναντι χωριό, εκεί που ο πολιτισμός είναι γεγονός, μια γυναίκα αυτοκτονεί μέσα σε μια εκκλησία τη στιγμή που κάποιος βάνδαλος καταστρέφει έναν παιδικό σταθμό ενώ ο ψυχίατρος της κλινικής προσπαθεί να δεχτεί τη μυστηριώδη εξαφάνιση του τρίχρονου γιου του πριν από τρία χρόνια.
Θα ήταν παράλογο όλα αυτά να συνδέονται μεταξύ τους;
Ναι θα ήταν. Μπορεί και όχι όμως.

Ο άνθρωπος δεν είναι ικανός από τη φύση του να ορίζει την τύχη του ούτε το απειροελάχιστο λάθος του αλλά ούτε και είναι ικανός να αποφεύγει πάντα τα πάθη του. Υπάρχει όμως πάντα  εκείνος ο τεράστιος παράγοντας της τύχης που κινεί τα γρανάζια των επιλογών που ο άνθρωπος νομίζει πως κάνει από μόνος του.

"Η εκδίκηση" διαβάζεται γρήγορα. Διαβάζεται απνευστί. Διαβάζεται σε μια νύχτα. Αλλά μόνο αν δε φοβάσαι το σκοτάδι. Αν φοβάσαι το σκοτάδι διάβασε το μέρα. Αν γενικά φοβάσαι, τότε μην το διαβάσεις!
Η Yrsa Sigurdardottir θα σε κάνει να σκεφτείς πολλές φορές τη λεξούλα των δύο γραμμάτων  αν... Αν δε γινόταν εκείνο... αν δε γινόταν το άλλο... αν δεν είχα πει εκείνο... αν... πως θα ήταν τα πράγματα;
Αν θέλετε λοιπόν να διαβάσετε ένα καλό θρίλερ τώρα ξέρε ποιο είναι αυτό!

Η εκδίκηση κυκλοφορεί από τις εκδόσεις μεταίχμιο!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια