Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Πετάνε οι πιγκουίνοι;" Oliver Jeffers

"Πετάνε οι πιγκουίνοι;" Oliver Jeffers
Αλήθεια όλοι όσοι έχουν φτερά μπορούν και να πετάξουν;

Αυτό είναι το ερώτημα. Κι αυτό αναρωτιέται και ο μικρός μας πιγκουίνος. Και δεν αναρωτιέται απλά αλλά θα προσπαθήσει και να κάνει τα πάντα για να καταφέρει πετάξει. Πολύ νωρίς όμως απογοητεύεται που τα φτερά του δεν τον βοηθάνε για να πραγματοποιήσει το όνειρο του και να τα δει όλα από ψηλά και τελικά θα φτάσει στα άκρα για να προσπαθήσει.
Υπάρχει όμως και ένας πολύ καλός του φίλος που τον έχασε και τώρα νιώθει μοναξιά γι αυτό και ψάχνει απεγνωσμένα να τον βρει. Είναι ο αγαπημένος του και τον θέλει πίσω και θα κάνει τα πάντα για να φτάσει σε αυτόν.




Ο Oliver Jeffers ξέρει να φτιάχνει ιστορίες που χτυπάνε κατευθείαν στις καρδιές των παιδιών. Και σε αυτή την ιστορία μας ξεδιπλώνει την έννοια της φιλίας, του ενδιαφέροντος και της αγάπης για το φίλο μας αλλά και το πείσμα να προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας, να φτάσουμε στα άκρα αρκεί να γευτούμε κάτι από εκείνο που μας τρώει τα σωθικά και ονομάζουμε όνειρο!
Και στο τέλος θα δούμε τελικά τι αξίζει. Τι κερδίσαμε, τι χάσαμε και τι γυρίσαμε πίσω να κρατήσουμε σφιχτά δικό μας!

Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί από μικρούς και μεγάλους!
Γιατί είναι ευτύχημα που υπάρχουν και τα παιδικά βιβλία και ταρακουνάν και εμάς τους μεγάλους που μεγαλώνοντας ξεχάσαμε τι θα πει όνειρο αλλά ξεχάσαμε και να αγαπάμε και να νοιαζόμαστε τους φίλους μας.

Η εικονογράφηση είναι επίσης του Oliver Jeffers και είναι όπως πάντα καταπληκτική. Απλή αλλά λέει όσα θέλει να πει και αγαπιέται πολύ από τα παιδιά. Δεν είναι τυχαίο που τα παιδιά τα βιβλία του αγαπημένου τους παραμυθά (Oliver Jeffers) τα κρατάνε για καιρό και τα διαβάζουν  τα ξεφυλλίζουν ή προσπαθούν να κάνουν κάποια από τις ζωγραφιές του!

Το "πετάνε οι πιγκουίνοι;"  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια