Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Γεννημένη στις 13 - Βιβλίο Ι: Κάθαρση" του Χρήστου Αντώναρου

Οι λάτρεις του φανταστικού θα το λατρέψουν. Ένα τολμηρό διήγημα που υπόσχεται πολλά για την συνέχεια, γεμάτο μαγεία, συμβολισμούς, ταξίδια, χαρακτήρες. Ο Χρήστος Αντώναρος τόλμησε, ρίσκαρε και μας ενθουσίασε.

"Γεννημένη στις 13 - Βιβλίο Ι: Κάθαρση" του Χρήστου Αντώναρου εκδόσεις Ανάτυπο BookLoverGR


Ο Χρήστος μας μυεί στον φανταστικό κόσμο του, με πρώτο βιβλίο την Κάθαρση. Γνωρίζουμε έναν παράλληλο κόσμο που δημιουργήθηκε από την σταύρωση του Χριστού και μετά, διαφορετικό από όσο τον γνωρίζουμε τώρα. Ο Θεός έχει τον ρόλο του τιμωρού. Κατά συνέπεια, οι άνθρωποι ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες υπό την εξουσία πλασμάτων, όπως οι μάγισσες. Σε αυτόν τον κόσμο ζουν και άλλα φανταστικά πλάσματα που γνωρίζουμε από μύθους και θρύλους διάφορων χωρών, όπως βρικόλακες, δαίμονες, άγγελοι και τιμωρίες.

via instagram

Πρωταγωνίστρια η Κάρεν, η οποία αναγεννιέται χωρίς να θυμάται τίποτα από το παρελθόν της, με σκοπό την λύτρωση της ανθρωπότητας. Στο διήγημα θα γνωρίσουμε πολλούς χαρακτήρες, κάποιοι για σύντομο διάστημα, και η αλήθεια στα πρώτα κεφάλαια δυσκολεύτηκα να ακολουθήσω την ροή και να μπω στο νόημα της ιστορίας, καθώς και να αντιληφθώ την δομή της φανταστικής αυτής κοινωνίας. Επέστρεψα αρκετές φορές προς τα πίσω για να ξανά διαβάσω. Η συνέχεια όμως, με καθήλωσε.

Ένα καλοδουλεμένο διήγημα που δεν αφήνει κενά. Είναι εμφανές πως ο συγγραφέας έχει κάνει μεγάλη έρευνα και συνδύασε γεγονότα με μυθοπλασία, δίνοντάς μας μια πρωτοποριακή ιστορία για την ελληνική λογοτεχνία. Ανυπομονώ για το δεύτερο και το τρίτο βιβλίο!

Περίληψη

Η ανθρωπότητα είναι υπό τον τυραννικό ζυγό μιας Αυτοκρατορίας Μαγισσών και Δαιμόνων. Κάθε δεκατρείς του μήνα σε κάθε γωνία του πλανήτη εμφανίζεται και από μια Τιμωρία, ένα τερατούργημα ενός ουράνιου Πατέρα, ο οποίος δε συγχώρεσε ποτέ τους ανθρώπους για την σταύρωση του γιού του. Δύο χιλιάδες χρόνια μετά, μια σειρά από διαφορετικούς ήρωες, κάθε στρατοπέδου, γίνεται είτε άθελά του είτε ηθελημένα το μέσο της θείας Κάθαρσης.
Μέσα στο χάος που επικρατεί σε ένα ήδη χαοτικό και σκοτεινό κόσμο, ο μυστήριος βρικόλακας Βίνσεντ βοηθά την αγαπημένη του Κάρεν να λύσει το μυστήριο πίσω από την επιστροφή της από τον κόσμο των νεκρών. Οι δυνάμεις της και ή απουσία της κατάρας από πάνω της μαρτυρά πως δεν είναι σαν τους υπόλοιπους που επιστρέφουν, αλλά γιατί; Είναι άραγε διαφορετική, ή είναι άλλη μια ψυχή γεννημένη στις 13ης;

Για τον συγγραφέα

Ο Χρήστος Αντώναρος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 18 Μαΐου το 1982. Αν και μεγάλωσε στην Ελλάδα, πλέον ζει στις Η.Π.Α., και συγκεκριμένα στην Ουάσιγκτον, με την γυναίκα και τον γιό του. Σπουδάζει στο University of District of Columbia, ώστε μια μέρα να διδάξει Μυθολογία, και Δημιουργική γραφή. Από μικρή ηλικία έδειξε την κλίση του στη γραφή, όταν στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού άρχισε να γράφει τρομακτικές ιστορίες, εμπνευσμένος από ταινίες τρόμου ή επιστημονικής φαντασίας. Μέχρι σήμερα, έχει εκδώσει αρκετές ιστορίες του σε Ελληνικά περιοδικά και ανθολογίες, έχει προκριθεί σε αρκετούς διαγωνισμούς συγγραφής και γράφει για το Nyctophilia.gr, καθώς και κριτικές για το TangentOnline, το οποίο και προτάθηκε για τα HugoAwards του 2015.

Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΑΤΥΠΟ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα «ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΣΤΙΣ 13 ΒΙΒΛΙΟ 1: ΚΑΘΑΡΣΗ» και «ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΣΤΙΣ 13 ΒΙΒΛΙΟ 2: ΟΒΕΛΑΝΤΟΥΜ» και η συλλογή διηγημάτων ««ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ» 1ος ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ»




Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια