Looking For Anything Specific?

Header Ads

Βιβλία από τις εκδόσεις Άγκυρα!




Βιβλία από τις εκδόσεις Άγκυρα!


 Το περιστέρι δικαστής : Ειρήνη Καμαράτσου - Γιαλλούση 

Τι γίνεται όταν στο δάσος τα ζώα μεταξύ τους μπλέκονται συνέχεια σε καυγάδες, μαλώνουν, γκρινιάζουν και δεν μπορούν να συνεννοηθούν με αποτέλεσμα να μην νιώθουν χαρούμενα κι ευτυχισμένα στο ίδιο τους το σπίτι;
Το ζώα σκέφτηκαν πως χρειάζονταν έναν δικαστή για να λύνει αυτός τις διαφορές τους δίκαια κι έτσι να μην έχει παράπονο κανένα από τα ζώα του δάσους. Έτσι λοιπόν εκλέχτηκε το γεράκι για δικαστής. Το γεράκι έβγαλε έναν λόγο σπουδαίο και τρανό γεμάτο υποσχέσεις πως η δικαιοσύνη δεν θα αργήσει να έρθει στο δάσος και μαζί με τη δικαιοσύνη και η ευτυχία. Μα ήδη από την πρώτη περίπτωση που χρειάστηκε να αποδώσει δικαιοσύνη το γεράκι, τα πράγματα δεν πήγαν και πολύ καλά. Κι έτσι βρέθηκαν μετά από λίγο καιρό τα ζώα του δάσους να είναι πάλι στεναχωρημένα και τσακωμένα μεταξύ τους. 

Βιβλία από τις εκδόσεις Άγκυρα!


Η λύση ήρθε μόνο όταν ανέλαβε το περιστέρι να επιλύει τις διαφορές των ζώων. Χωρίς τρανούς και σπουδαίους λόγους αλλά με πράξεις, ήρθε η αγάπη και η ευτυχία στο δάσος και φώλιασε στις καρδιές των ζώων.
Το περιστέρι δικαστής είναι ένα βιβλίο που μας μαθαίνει πως οι καυγάδες δεν οδηγούν πουθενά, πως οι βαριές κουβέντες πληγώνουν τους ανθρώπους και κυρίως πως όλα τα πλάσματα μπορούν να λύνουν τις διαφορές τους ειρηνικά και αγαπημένα. Μόνο έτσι έρχεται η φιλία για να γίνει αρχηγός όλων! Και τι αξίζει περισσότερο από τη φιλία; τίποτα. Σίγουρα τίποτα δεν είναι πιο σπουδαίο από τη φιλία!


Βιβλία από τις εκδόσεις Άγκυρα!


Το περιστέρι δικαστής κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα!


Βιβλία από τις εκδόσεις Άγκυρα!


Ιστορίες για Καλή Νύχτα: Anne Civardi - Kate Petty - Joyce Dunlar - Louisa Somerrille

Αυτό το εξαιρετικό συλλογικό βιβλίο περιλαμβάνει 20 πανέμορφες ιστορίες ιδανικές για το βράδυ λίγο πριν αποκοιμηθούν τα παιδιά. Πρόκειται για 20 διδακτικές ιστορίες που έχουν ως μοναδικό σκοπό να ανακαλύψει το παιδί τον εαυτό του, να τονώσει το ηθικό του, να το φέρει αντιμέτωπο με τυχόν φοβίες και μέσα από τον διάλογο να νικήσει τους φόβους του, να αντιμετωπίσει το άγχος του, να πιστέψει στον εαυτό του, να εμψυχώσει τη φαντασία του όσο τρελή κι αν είναι! 
Έννοιες σημαντικές για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών μας αλλά δύσκολες στην καθημερινότητα να εφαρμοστούν. Τα πράγματα όμως απλοποιούνται όταν όλα αυτά τα βλέπουμε μέσα από κάποιους άλλους, μέσα από τους ήρωες των ιστοριών εκείνη την ώρα πριν ο ύπνος πάρει τα παιδιά και τα όνειρα έρθουν για επίσκεψη!


Βιβλία από τις εκδόσεις Άγκυρα!


Οι Ιστορίες για Καλή Νύχτα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Άγκυρα!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια