Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Ευτυχία είναι ένα καρπούζι πάνω στο κεφάλι μου" της Stella Dreis

Το παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο της Stella Dreis είναι μία ιστορία για την αναζήτηση της ευτυχίας, μέσα από μία ξεκαρδιστική ιστορία τριών φίλων.

"Ευτυχία είναι ένα καρπούζι πάνω στο κεφάλι μου" της Stella Dreis, BookLoverGR, Άγκυρα εκδόσεις

Εικονογραφημένα παραμύθια
Για ηλικίες 5-8
Σελίδες 40

Η κυρία Στρογγυλή, η κυρία Τσιριχτή και η κυρία Ξινή παρακολουθούν την γειτόνισσά τους που είναι τόσο χαρούμενη σε ό,τι κι αν κάνει κι αναρωτιούνται πώς το καταφέρνει. Εκείνες, όταν δοκιμάζουν να κάνουν τα ίδια πράγματα με την γειτόνισσά τους, παραμένουν δυστυχισμένες.
Μα τι φταίει τέλος πάντων; Πώς θα είναι ευτυχισμένες;
Μήπως κρύβεται κάπου αλλού η ευτυχία τελικά;

Η Stella μεταφέρει στα παιδιά μέσω παραδειγμάτων και ξεκαρδιστικών καταστάσεων, πως η ευτυχία πηγάζει από μέσα μας. Δεν έχει να κάνει με το τί αντικείμενα έχουμε, μα κυρίως με το να κάνουμε ό,τι θέλουμε χωρίς να μας νοιάζει τι λένε οι άλλοι.
Νομίζω πως ως παιδιά, όλοι μας, η ευτυχία είναι έμφυτη μέσα μας. Κάπου στην πορεία μεγαλώνοντας την ξεχνάμε πού την είχαμε. Μήπως αυτό το βιβλίο είναι για να μας θυμίσει κι εμάς πού να βρίσκουμε την ευτυχία μας;


Περίληψη

Η κυρία Φωτεινή κάθε μέρα ξυπνάει χαρούμενη και δείχνει ευτυχισμένη. Οι τρεις γειτόνισσές της, που τίποτα δεν τους λείπει αλλά ποτέ δεν είναι χαρούμενες, απορούν και αναρωτιούνται τι είναι αυτό που κάνει την κυρία Φωτεινή να είναι τόσο χαρούμενη. Κι έτσι αποφασίζουν να παρακολουθήσουν από κοντά τις κινήσεις της για να μάθουν το μυστικό της. Αυτή όμως η απόφασή τους, τις οδηγεί σε αστείες και ξεκαρδιστικές γκάφες. Μια τρελή τρελή ιστορία γραμμένη με χιούμορ και ανατροπές για την ανακάλυψη του μυστικού της αληθινής ευτυχίας.

Για την συγγραφέα

Η Stella Dreis γεννήθηκε το 1972 στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας. Το 1995, κέρδισε μια υποτροφία για χαρισματικούς μαθητές, για την Ακαδημία Σχεδιασμού Μόδας στο Αμβούργο. Μετά την αποφοίτηση και το πτυχίο της, για αρκετά χρόνια ταξίδευε και δούλευε παράλληλα στη βιο­μηχανία της μόδας. Το 2002, επέστρεψε στη ζωγραφική και στην εικονογράφηση. Το πρώτο της παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο (2008), ακολούθησαν πολλά πρότζεκτς και εκθέσεις της. Το “The City that Went Off”, κέρδισε το βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, και το “The Princess and the Pea”, 2009, ψηφίστηκε ως ένα από τα επτά καλύτερα παιδικά βιβλία της χρονιάς, στη Γερμανία.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια