Looking For Anything Specific?

Header Ads

Το Ψωμί του Χρίστου Τσιαήλη

Αυτό το βιβλίο πέρασε ολίγη ταλαιπωρία για να φτάσει στα χέρια μου. Όταν επικοινώνησε μαζί μου ο Χρίστος Τσιαήλης ήμασταν σε περίοδο lockdown και ο χρόνος πέρναγε πολύ αργά, σχεδόν έμοιαζε στάσιμος (και να μην μας ξανασυμβεί κάτι τέτοιο εύχομαι). 



Το "Ψωμί" που λέτε, έχει πολύ ψωμί. 
Με μόλις 127 σελίδες και 14 διηγήματα, σε βάζει στα βαθιά, εκεί που λες εάν δεν ξέρεις κολύμπι θα πνιγείς. 
Ο αναγνώστης καλείται να ανακαλύψει τα κρυφά νοήματα, να μην μείνει στην επιφάνεια των λέξεων. Και ο Χρίστος μας προσφέρει πληθώρα μηνυμάτων. Το κοινό σε όλα τα διηγήματα είναι η διαπίστωση του εαυτού μας, του είναι μας, της οντότητάς μας, των γιατί, των από πού και προς τα πού. Της αρχής μας και του τέλους μας. 

Διαπίστωσα πως σε δεύτερο και τρίτο χρόνο ανάγνωσης των διηγημάτων, ανακάλυπτα κάτι νέο, κάτι διαφορετικό κάθε φορά. Το μόνο σίγουρο πως αυτό το μικρό βιβλιαράκι μην το πάρετε ως ελαφρύ ανάγνωσμα. Σας προκαλεί απροκάλυπτα να θέσετε σε λειτουργία την ενσυναίσθησή σας, την παρατηρητικότητά σας στον κόσμο, μα κυρίως του ίδιου σας του εαυτού. Πολλές φορές ταξιδεύοντας στο μακρινό παρελθόν, ψάχνοντας για ξεχασμένες αναμνήσεις. 

Εάν αποτυπώνονταν οι πίνακες σε λέξεις, θα ήταν το "Ψωμί" του Χρίστου Τσιαήλη. 

Χρίστο σε ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη. 🙌

Υ.Γ. εδώ πρέπει να αναφέρω πως ο πίνακας στο εξώφυλλο "Memoirs" και στο εσωτερικό του βιβλίου "Χοροχώρος" είναι της Ευρυδίκης Μαρίας Βεντούρη. Διαβάζοντας τα κείμενα, έχουν άμεση σχέση και οι πίνακες. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια