Ένας άντρας που τον λένε Ούβε, το νέο βιβλίο του Fredrik Backman

 


Συγγραφέας: ΜΠΑΚΜΑΝ, ΦΡΕΝΤΡΙΚ
Έτος έκδοσης: ΚΕΔΡΟΣ 2021
ΣΕΛ.: 384
Σχήμα: 14 Χ 20,6
Τίτλος πρωτοτύπου: En man som heter Ove
Γλώσσα πρωτοτύπου: σουηδικά
Μετάφραση: Μαθόπουλος, Γιώργος


Ο Ούβε είναι πενήντα εννέα χρονών και ζει μόνος. Έχει αυστηρές αρχές και μια ρουτίνα που δεν αλλάζει ποτέ. Κάθε μέρα επιθεωρεί τη γειτονιά και ελέγχει αν τηρούνται οι κανόνες που έχει ορίσει ο σύλλογος ιδιοκτητών ακινήτων. Οι γείτονες τον θεωρούν απρόσιτο, ψυχρό και ιδιότροπο. Ο κόσμος τον απογοητεύει διαρκώς, κι εκείνος δεν διστάζει να δείχνει τη δυσαρέσκειά του σε κάθε ευκαιρία.
Μια μέρα οι νέοι θορυβώδεις γείτονες της απέναντι μονοκατοικίας καταστρέφουν το γραμματοκιβώτιό του στην προσπάθειά τους να παρκάρουν ένα τρέιλερ. Κι έτσι αρχίζουν οι καβγάδες, αλλά και μια αναπάντεχη φιλία, που αλλάζει όχι μόνο τη ζωή του Ούβε αλλά και ολόκληρης της γειτονιάς.

Το πρώτο βιβλίο του Φρέντικ Μπάκμαν, με το οποίο έγινε παγκοσμίως γνωστός, κυκλοφορεί σε 43 χώρες και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο. Μια αστεία, συγκινητική και βαθιά ανθρώπινη ιστορία για τη μοναξιά, τις δυσκολίες στις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά και την ανθρωπιά που μπορεί να κρύβεται εκεί που δεν το περιμένει κανείς.


«Θα γελάσετε, θα κλάψετε, θα νιώσετε συμπόνια για κάθε στριμμένο άνθρωπο που έχετε συναντήσει».
PEOPLE2 σχόλια:

  1. Για εμένα ο συγκεκριμένος συγγραφέας είναι συνυφασμένος με το βιβλίο Άνθρωποι με άγχος. Μην με ρωτήσεις γιατί δεν ξέρω. 😅

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα με κάποιο βιβλίο συγκεκριμένου συγγραφέα ταυτιζόμαστε παραπάνω! Εμένα με το "συμφωνία ζωής". Όλα του βέβαια τα βιβλία είναι εκπληκτικά!

      Διαγραφή

Από το Blogger.