Looking For Anything Specific?

Header Ads

Το αγαπημένο μου της Άλκης Ζέη

  Ένα μυθιστόρημα διαχρονικό, που διαβάζεται ξανά και ξανά, και από τις επόμενες γενιές. Αν ψάχνετε για ανάγνωσμα, τότε σίγουρα αυτή είναι μία εξαιρετική επιλογή. 




Όταν σε βρίσκει ο καύσωνας στην πόλη, ανάβεις κλιματιστικό, αράζεις στον καναπέ και απολαμβάνεις όποιο βιβλίο είχες στα αδιάβαστα.

Τα λόγια μου είναι φτωχά για την Άλκη Ζέη. Με την Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα, μας αφηγήθηκε την διαταραγμένη περίοδο στην Ελλάδα 40'-70', από την ματιά της 'αόρατης' γυναίκας. Οι επιθυμίες, τα όνειρα, καταπιέζονται στο όνομα του αγώνα και μιας ανδροκρατούμενης ακόμη ελληνικής κοινωνίας. Πόσο ελεύθερη όντως είναι η Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα; 

Η έννοια ελευθερία παίρνει άλλη διάσταση σε αυτό το μυθιστόρημα. Πολυεπίπεδο, που σε πρώτο πλάνο έχουμε τις αφηγήσεις και αναμνήσεις της πρωταγωνίστριας, φορτισμένη συναισθήματα, και παράλληλα την ίδια γυναίκα την αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα με τον ρόλο που της έδωσαν άλλοι να ακολουθήσει. 

Με μαεστρία η Άλκη Ζέη, εξιστορεί τον πολιτικό τότε κόσμο εντός κι εκτός Ελλάδος, μέσα από τις αναμνήσεις της πρωταγωνίστριας. Η Δάφνη, η Ελένη, η Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα, όλες ρόλοι ενός προσώπου, της 'αόρατης γυναίκας'. 

Από τα πιο αγαπημένα μου αναγνώσματα! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια