Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Το κορίτσι που διάβαζε στο μετρό", της Κριστίν Φερέ-Φλερύ

Αυτό το βιβλίο ήταν μεγάλη έκπληξη για εμένα! Το εξώφυλλο με παραπλάνησε! Δίνει μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση και χιουμοριστική, που η αλήθεια δεν ταιριάζει με το περιεχόμενο. Η Κριστίν μας παρουσιάζει μια καθημερινότητα που αλλάζει συνεχώς, με γνώμονα τα βιβλία... αν τα αφήσουμε.

"Το κορίτσι που διάβαζε στο μετρό", της Κριστίν Φερέ-Φλερύ εκδόσεις Ωκεανός


"...Μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας βιβλία...όλα εκείνα που θα συστήνατε 
σε κάποιον φίλο - ή στον χειρότερο εχθρό σας για να πάψει να είναι εχθρός σας, 
αν η μαγεία λειτουργεί πραγματικά. 'Η στον διπλανό ή τη διπλανή σας στο μετρό".

Με αυτές τις λέξεις θα σου ξεκινήσω αγαπητέ αναγνώστη την αφήγηση αυτής της αναγνωστικής εμπειρίας που με έβαλε η Κριστίν. Βλέπεις, δεν πρόκειται τελικά για ένα ελαφρύ ανάγνωσμα όπως περίμενα. Αλλά, φιλοσοφίες, τόσο λεπτά δοσμένες, παράλληλα με τις ιστορίες των πρωταγωνιστών που με την σειρά τους επηρεάζονται ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο από τα βιβλία, που πρέπει να προσέξεις ανάμεσα στις γραμμές για να τις εντοπίσεις.

Η βάση, η σχέση μεταξύ του αναγνώστη και του βιβλίου, αν υποθέσουμε σαφώς πως είσαι αναγνώστης. Γιατί, αν δεν είσαι, απλά δεν έχεις βρει το κατάλληλο βιβλίο που θα σε κάνει αναγνώστη. Αλλά, τελικά εσύ βρίσκεις το βιβλίο, ή το βιβλίο εσένα;
Μα άπαξ και ξεκινήσεις την ανάγνωση, έχεις πολλές πιθανότητες να αλλάξεις την ζωή σου. Αυτό εξαρτάται από εσένα. Είναι η μαγεία που λέγαμε.

Μα λόγο της μαγείας αυτής, πρέπει να την χρησιμοποιήσεις ταπεινά και συνετά, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σε καταβροχθίσει! Επέλεξε εάν θες να βυθιστείς στον μαγικό κόσμο των βιβλίων, τείνοντας προς την αντικοινωνικότητα, ζώντας μέσα από τα βιβλία. Ή θα ανοίξεις φτερά και θα ζήσεις όλα αυτά που διαβάζεις σε ένα βιβλίο, σε αυτό το βιβλίο που διάβασες μέχρι τελευταία τελεία ένα βράδυ, βρίσκοντάς σε το ξημέρωμα.

Αυτό που με προβλημάτισε εμένα, ως αναγνώστη και συλλέκτη βιβλίων, είναι ότι μέχρι τώρα τα βιβλία τα συντηρώ σαν καινούρια... μετά την ανάγνωση αυτού του βιβλίου, θα αρχίσω να τα κάνω "δικά μου"... ξεκινώντας από αυτό το βιβλίο "Το κορίτσι που διάβαζε στο μετρό", κρατώντας σημειώσεις και υπογραμμίσεις πάνω στο βιβλίο, τσαλακώνοντας την άκρη σελίδων που μου-έκαναν-κλικ.

Αν είσαι αναγνώστης λοιπόν, αυτό το βιβλίο πολύ πιθανόν να σου αλλάξει οπτική στην σχέση σου με τα βιβλία. Αν δεν είσαι ακόμη αναγνώστης, μπορεί να σε πείσει να αναζητήσεις το δικό σου βιβλίο.
Γιατί ο κόσμος μας, είναι τα βιβλία που διαβάζουμε...κι όχι το αντίστροφο.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια