Looking For Anything Specific?

Header Ads

Μικρές Ευχές, της Μισέλ Άνταμς-Θεοδώρου

Ως πρώτο ανάγνωσμα του 2021 επέλεξα το βιβλίο της Μισέλ Άνταμς-Θεοδώρου "Μικρές Ευχές" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας!

Φρέσκο βιβλίο , και με έχει κερδίσει ήδη στις πρώτες σελίδες. Μου θυμίζει λίγο το "Ημερολόγιο" στο οποίο έχω συγκινηθεί πολύ! 
Το επέλεξα ως πρώτο ανάγνωσμα, γιατί έχει να κάνει με Ευχές. Με τον χρόνο που αφήνουμε ανεκμετάλλευτο. Με τα πράγματα που πολλές φορές μας κρατάνε πίσω. 

"Πότε δεν είναι αργά για μια αγάπη που δεν πρόλαβες να ζήσεις..."

Και ισχύει για όλα όσα δεν πρόλαβες. Πότε δεν είναι αργά για ο,τιδηποτε. Όπως ακριβώς για την Ελίζαμπεθ και τον Τομ που τους πήρε 50 χρόνια για να πραγματοποιήσουν τις ευχές τους. 
Μια ιστορία αγάπης που ουσιαστικά έζησε στο μαζί για πολύ λίγο, αλλά επέζησε για πάντα, ακόμη και στο χώρια.

"Σε ευχαριστώ για το παρόν, το παρελθόν και για κάθε στιγμή που μας έχει απομείνει να περάσουμε μαζί. Σ'αγαπώ με όλη μου την ψυχή."

Συχνά σταματούσα την ανάγνωση, έκλεινα το βιβλίο και με έπιαναν ονειροπολήσεις. Ειδικά μετά από κομβικές στιγμές στην ροή της ιστορίας, με έπιαναν οι συγκινήσεις. Είναι δύσκολο να μείνεις ασυγκίνητος.
Από τα βιβλία που διαβάζεις ξανά και ξανά, διαχρονικό και άκρως ανθρώπινο!


Μιας και νέο έτος, ανανέωσα τον λογαριασμό μου στο Goodreads και έβαλα στόχο να διαβάσω 30 βιβλία φέτος. Εντάξει, θα πείτε εύκολακι, αλλά προτιμώ μικρούς στόχους.
Έχετε λογαριασμό στο Goodreads; Κρατάτε ημερολόγιο ανάγνωσης βιβλίων;


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια